Zelfbeeld-training

De Zelfbeeld-training is een behandelprogramma met een unieke combinatie van technieken voor lichaam en geest.

  “Fenna is een aardige vrouw met een goede baan. Ze vindt zichzelf echter niet de moeite waard en heeft moeite met vergaderingen. Ze heeft goede ideeën, maar deze komen niet aan bod. Ook in haar privéleven helpt ze iedereen waar ze kan. Niks mis mee zou je denken, ware het niet dat ze doodmoe is en vaak prikkelbaar.”

  “Thomas is een vriendelijke en behulpzame man. Op het eerste zicht komt hij sterk over. Maar van binnen voelt hij zich heel anders. Hij voelt zich erg onzeker en heeft vaak last van zijn maag. Hij heeft het idee dat hij zwak is en heeft moeite om voor zichzelf op te komen.”

Dit zijn enkele voorbeelden van een negatief zelfbeeld. Een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen kan je behoorlijk in de weg zitten. Je doet niet wat je zou willen doen. Een zelfbeeld veranderen doe je niet alleen met je hoofd, maar ook met je gevoel en lichaam!

  In deze Zelfbeeld-training (Z-training) werk je aan het versterken van een positief zelfbeeld met een toename in Zelfexpressie (assertiviteit), Zelfvertrouwen, Zelfacceptatie, zowel in je hoofd (verstand) als in je lichaam. In mijn praktijk hoor ik geregeld “ik begrijp het wel, maar het voelt niet zo”. Ofwel verstand, gevoel en lichamelijke reacties staan niet op één lijn. Dit leidde ertoe om in de Z-training met zowel oefeningen voor het hoofd als het lichaam te werken, zodat wat je verstand weet ook meer gaat doorvoelen. En omgekeerd. Van wat je lichaam als signaal geeft, serieus genomen wordt door je hoofd. Dit alles met als doel dat je je zekerder voelt en zo andere keuzes kan maken in het dagelijks leven. In deze behandeling krijg je o.a. uitleg over het brein, lichaam en waarom er kritische stemmetjes in je hoofd zijn, maar gaan we niet diepgaand in op je verleden als je dat niet wilt. We gaan veel concrete oefeningen in het hier en nu doen!

Doelgroep

Personen vanaf 18 jaar die willen leren om positiever te kijken naar zichzelf en de ander en zich zekerder willen voelen.

Wanneer en waar

Datum nader te bepalen, te Baarle-Nassau

Deelname

Als je overweegt om iets aan je negatieve kijk op jezelf te veranderen en te groeien in een positief zelfbeeld of je wilt meer informatie, stuur dan een mailtje met je naam en telefoonnummer naar info@beekzicht-praktijk.nl of neem contact op via tel. 06 271 48 751. Op maandag is de praktijk het beste telefonisch bereikbaar.