Behandeling

  Aanmelden

Volwassenen (vanaf 18 jaar) kunnen zich telefonisch aanmelden bij Beekzicht Psychologenpraktijk op +31 (0)6 271 48 751.

Tijdens de gesprekken kan de telefoon helaas niet opgenomen worden. Spreek daarom je bericht en telefoonnummer in, zodat je teruggebeld kunt worden.

  Vergoeding

Meer informatie

  Werkwijze

Soms raak je uit balans door een gebeurtenis. Of je loopt tegen een patroon aan waar je je niet altijd bewust van bent, maar je herkent wel bijvoorbeeld het paniekerige gevoel dat je steeds overvalt. Je kan het vergelijken met varen op het water. Het kan windstil en rustig zijn, maar er kunnen ook veel golven of storm zijn. Je kan dan uit koers raken en dan wordt het roeien met de riemen die je hebt. Maar de koers die je dan vaart, brengt je niet waar je wil zijn. Met hulp in de goede richting kun je weer een andere koers gaan varen. Zo kom je ergens anders uit, dichter bij waar je wil zijn. Beekzicht Psychologenpraktijk helpt je graag hierbij. Samen kijken we wat nodig is, zodat je weer verder kunt met het leven dat je graag leidt.

De meerwaarde van Beekzicht Psychologenpraktijk is dat zij met een ruimere bril kijkt naar je klacht en hulpvraag. Zowel inzichtgevende psychotherapie als ervaringsgericht lichaamswerk worden ingezet (integratieve psychotherapie). Deze wissselwerking tussen lichaam en geest wordt als een pluspunt ervaren in herstel en persoonlijke ontwikkeling. Zie cliëntervaringen.

  Behandelvorm

De behandelvorm die gehanteerd wordt, is integratieve psychotherapie. Omdat elk mens een unieke benadering vraagt, stemt Beekzicht Psychologenpraktijk de behandeling af op je behoefte en eigenheid met oog voor de wisselwerking tussen lichaam en geest. Hoe meer je bewust wordt van het samenspel van lichaam (lichamelijke sensaties/symptomen) en geest (verstand/het denken in je hoofd), hoe meer voordelen je voor je gezondheid en welzijn ervaart. Naargelang de problematiek en hulpvraag maakt Beekzicht Psychologenpraktijk gebruik van verschillende therapiestromingen en -technieken: o.a. Cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, Acceptance and commitment therapie (ACT), Oplossingsgerichte therapie, Psycho-educatie, Schematherapie, Lichaamsgerichte psychotherapie, Emotioneel lichaamswerk en e-Health.

  Intake

In een eerste gesprek (intake) wordt veel informatie verzameld, omdat elk individu een unieke levensgeschiedenis heeft en Beekzicht Psychologenpraktijk passende zorg wil leveren. Zo wordt ingegaan op o.a.:

  • Wat zijn je klachten?
  • Wat zou je willen dat er na de therapie veranderd is?
  • Hoe heb je zaken eerder opgelost?
  • Wat is je achtergrond: zoals gezin en werk?

Hierna wordt een behandelplan met je opgesteld en de afgesproken behandeling samen met je uitgevoerd. Voor een eerste gesprek vragen we je volgende mee te brengen:

  • Een verwijsbrief van de huisarts (of eventueel andere zorgverstrekker zoals bepaald in je zorgverzekeringspolis)
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Je zorgverzekeringspasje