NIEUW!

De Z(elfbeeld)-training is een behandelprogramma
met een unieke combinatie van technieken voor lichaam en geest

“Fenna is een aardige vrouw met een goede baan. Ze vindt zichzelf echter niet de moeite waard en heeft moeite met vergaderingen. Ze heeft goede ideeën, maar deze komen niet aan bod. Ook in haar privéleven helpt ze iedereen waar ze kan. Niks mis mee zou je denken, ware het niet dat ze doodmoe is en vaak prikkelbaar.”

“Thomas is een vriendelijke en behulpzame man. Op het eerste zicht komt hij sterk over. Maar van binnen voelt hij zich heel anders. Hij voelt zich erg onzeker en heeft vaak last van zijn maag. Hij heeft het idee dat hij zwak is en heeft moeite om voor zichzelf op te komen.”

Dit zijn enkele voorbeelden van een negatief zelfbeeld. Een negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen kan je behoorlijk in de weg zitten. Je doet niet wat je zou willen doen. Een zelfbeeld veranderen doe je niet alleen met je hoofd, maar ook met je gevoel en lichaam!

In deze Z-training werk je aan het versterken van een positief zelfbeeld met een toename in zelfexpressie (assertiviteit), zelfvertrouwen, zelfacceptatie, zowel in je hoofd als in je lichaam. In mijn praktijk hoor ik geregeld “ik begrijp het wel, maar het voelt niet zo”. Ofwel verstand, gevoel en lichamelijke reacties staan niet op één lijn. Dit leidde ertoe om in de Z-training met zowel oefeningen voor het ‘hoofd’ als het lichaam te werken, zodat wat je verstand ‘weet’ ook meer gaat doorvoelen. En omgekeerd. Van wat je lichaam als signaal geeft, serieus genomen wordt door je hoofd. Dit alles met als doel dat je je zekerder voelt en zo andere keuzes kan maken in het dagelijks leven. In deze behandeling krijg je o.a. uitleg over het brein, lichaam en waarom er kritische stemmetjes in je hoofd zijn, maar gaan we niet diepgaand in op je verleden. We gaan veel concrete oefeningen in het hier en nu doen!

Doelgroep

Personen vanaf 18 jaar die willen leren om positiever naar zichzelf te kijken en zich zekerder willen voelen.

Aantal keer

8 bijeenkomsten in een kleine groep (max. 6) en 2 individuele sessies

Wanneer en waar

Start maart 2022 op dinsdag Gezondheidscentrum Chaam, De Werf 1

Deelname

Als je overweegt om iets aan je negatieve kijk op jezelf te veranderen en te groeien in een positief zelfbeeld, meld je dan nu al aan voor de Z-training door een mailtje te sturen met je naam en telefoonnummer naar info@beekzicht-praktijk.nl. vol=vol! Na verwijzing van je huisarts kan vergoeding via je zorgverzekering plaatsvinden vanuit de basisverzekering.

 

Contact